Press "Enter" to skip to content

Welkom op mijn website!

For English, click here.

Ik ben een bekroond dichter. Gedichten zijn reeds verschenen in Star*Line en Utopia Science Fiction. In 2023 had ik het genoegen om de André Velghe Prijs te winnen.

Ik ben vertaler en uitgever van speculatieve fictie en poëzie.

 Ik ben de oprichter van Speculatief, een Nederlandstalig tijdschrift met bekroonde speculatieve fictie en poëzie in vertaling. Speculatief is een passieproject en wordt volledig zelf gefinancierd.

Wanneer ik niet lees, vertaal of schrijf, geef ik Niet-Confessionele Zedenleer op een middelbare school in de Westhoek en identificeer ik me sterk als humanist. Ik ben een fervent filmliefhebber (op de een of andere manier ben ik in 2021 naar het filmfestival van Cannes gekomen) en een voorvechter voor de rechten van de LGBTQI+ gemeenschap. Ik ben zelf aro/ace.

Mijn invloeden zijn Ursula K. Le Guin, Patricia A. McKillip, Mary Soon Lee, Italo Calvino, José Saramago en anderen. Ik geloof ten diepste – in de woorden van Le Guin – dat het niet hoeft te zijn zoals het is.Als je contact met me wilt opnemen, gebruik dan contact@goranlowie.net.